När du öppnar, exporterar eller arbetar med ett projekt ber ETS dig att installera ett tillägg (Device Configuration App eller ett produkttillägg). Men ingen av enheterna i ditt projekt behöver det tillägget längre.
Orsak:
När du lägger till en enhet i ett projekt lagrar ETS produktinformationen för den enheten i projektet, inklusive eventuella tillägg som den hänvisar till. Om du senare tar bort enheten eller ersätter den med en annan produkt eller applikationsversion kan de gamla produktuppgifterna finnas kvar i projektet. ETS upptäcker fortfarande hänvisningen till tillägget i de kvarvarande uppgifterna och ber dig att installera tillägget.
Lösning:
Komprimeringen tar bort produktdata som ingen enhet i projektet längre använder, och de gamla plugin-referenserna tas bort samtidigt.
- Öppna projektet i ETS.
- Gå till Projektdetaljer.
- Klicka på ”Kompakt” nu.
- Vänta tills ETS är klart, stäng sedan projektet och öppna det igen.
ETS bör inte längre be om tilläggsprogrammet.
Bra att veta:
- Komprimeringen tar endast bort data som ingen enhet i projektet använder. Dina enheter, gruppadresser och parametrar påverkas inte.
- Om ETS fortfarande begär plug-in-modulen efter komprimeringen, innebär det att en enhet i projektet fortfarande använder den. Leta upp den produkt som behöver tilläggsprogrammet i vyn Enheter och installera sedan tilläggsprogrammet eller byt ut enheten.
- Komprimering gör också projektfilen mindre, så det lönar sig att göra det regelbundet, till exempel innan man arkiverar ett projekt eller skickar det till någon.